جدید ترین عناوین خبری امروز
جالب فا

توجه: رمز عبور شما به صورت اتوماتیک به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

  • admin
  • 20 مهر 1400
  • 4:48 ب.ظ
چگونه در فوتبال قانون آفساید را درک کنیم؟

چگونه در فوتبال قانون آفساید را درک کنیم؟

چگونه در فوتبال قانون آفساید را درک کنیم؟

با وجود اینکه قانون آفساید به عنوان قانون شماره ۱۱ یکی از کوتاه‌ترین قوانین هفده گانه فوتبال است اما درک اینکه واقعا آفساید در فوتبال به چه معناست می‌تواند بسیاری از افراد را دچار سردرگمی کند. در یک بازی فوتبال امکان دارد بارها فیلم تکرار یک صحنه آفساید پخش شود چون درک این قانون به مراتب نیاز به دقت بیشتری دارد. این قانون به زمان بچه‌های مدرسه‌ای دوره آموزش متوسطه در قرن ۱۹ میلادی برمی‌گردد؛ جایی که لازم بود قانونی وضع شود تا بچه‌هایی که در کنار دروازه حریف منتظر یک پاس می‌ماندند را به جریان فوتبال برگرداند تا از وضعیت آزاد خود سواستفاده نکنند. از آن زمان تاکنون برای تنظیم سرعت بازی این قانون چندین بار دستخوش تغییرات شده است اما هدف اصلی از وضع آن همان دلیل فوق است. اخیرا فیفا در سال ۲۰۰۵ این قانون را یک بار دیگر بهبود بخشیده است. در هر صورت لازم است هر فردی که کوچک‌ترین اهمیتی به فوتبال می‌دهد از قانون مهمی به نام قانون آفساید در فوتبال مطلع شود پس با جالب فا همراه شوید.

از این آموزش می‌توانید برای کودکان هم استفاده کنید. در صورتی که می‌خواهید فرزند خود یا کودکی را به یک فوتبالیست بزرگ تبدیل نمایید، مطلب چگونه از کودک خود یک فوتبالیست حرفه ای بسازیم می‌تواند به شما کمک بزرگی کند.

درک قانون آفساید در فوتبال (آفساید یعنی چه؟)

 

آفساید تنها در نیمه زمین حریف معنا دارد

در ادامه اینکه آفساید یعنی چی ابتدا قبل از هر چیز باید بگوییم که آفساید تنها در نیمه زمین تیم حریف معنا پیدا می‌کند. بازیکن خودی در شرایطی مشمول قانون آفساید است که در زمین تیم حریف باشد؛ نیمه‌ای که دروازه تیم حریف در آن قرار دارد. یادتان نرود که هدف از وضع قانون آفساید جلوگیری از سواستفاده مهاجمان است.

  • اگر شما به عنوان یک مهاجم در زمین حریف قرار دارید نباید سر، سینه یا پاهای شما جلوتر از مدافعین حریف قرار بگیرد چون در صورت دریافت پاس در شرایط آفساید قرار خواهید گرفت. دست یا بازو شامل این قانون نخواهد بود. به طور کلی هر عضوی از بدن که بتوان با آن به صورت قانونی گل زد شامل قانون آفساید خواهد شد.

جایگاه قرارگیری توپ نسبت به مهاجم مهم است

بازیکن مهاجم تنها در شرایطی می‌تواند در موقعیت آفساید باشد که بین توپ و دروازه قرار گیرد.

دو مدافع تیم حریف را زیر نظر بگیرید

 

در فوتبال، دروازه‌بان هم یک مدافع به حساب می‌آید. مهاجم تا زمانی که دو مدافع در راستای او یا جلوتر از او قرار گرفته باشند در شرایط آفساید نخواهد بود اما وجود یک مدافع یا عدم وجود مدافعین تیم حریف، مهاجم را در شرایط آفساید قرار می‌دهد.

  • معمولا دروازه‌بان یکی از دو مدافع ذکر شده در بالا خواهد بود و نزدیک‌ترین مدافع به دروازه به حساب می‌آید اما شاید در برخی شرایط چنین نباشد. در هر صورت این بند هر دو مدافعی از تیم حریف را شامل می‌شود.

تنها در زمان رها شدن توپ از پا به آفساید دقت کنید

در صورتی که مهاجمی در جایگاه آفساید قرار داشته باشد داور خطایی اعلام نمی‌کند. زمانی مکان قرارگیری مهاجم از نظر داور اهمیت پیدا می‌کند که یکی از هم‌تیمی‌های او توپ را لمس کند؛ لازم نیست که هر زمانی به قانون آفساید توجه داشته باشیم. تنها به هنگام لمس یکی از هم‌تیمی‌ها جایگاه مهاجم اهمیت پیدا می‌کند.

  • به همین دلیل است که مهاجمین تنها تا قبل از رها شدن توپ از پای هم‌تیمی به آفساید اهمیت می‌دهند و پس از آن دیگر کسی به موقعیت آفساید توجه نمی‌کند. دلیل این مورد واضح است چون پس از رها شدن توپ از پای هم‌تیمی دیگر قوانین آفساید از بین رفته و مهاجمی می‌تواند پشت مدافعین حریف توپ را کنترل کند.

داور هر موقعیت آفسایدی را خطا نمی‌گیرد

 

داور مسابقه تنها در صورتی اعلام خطای آفساید می‌کند که بازیکن قرار گرفته در موقعیت آفساید به نوعی درگیر جریان بازی باشد یا از جایگاه آفساید خود سودی ببرد. همچنین درست پس از در اختیار گرفتن کامل توپ از جانب حریف، قانون آفساید از بین رفته و مهاجم می‌تواند دوباره وارد جریان بازی شود بدون اینکه داور آفسایدش را بگیرد. در ادامه تعدادی از موقعیت‌های آفساید آمده است:

  • دریافت پاس در موقعیت آفساید
  • توپ ناشی از ضربه یکی از هم‌تیمی‌ها پس از برخورد با بازیکن حریف جلوی پای یک بازیکن قرار گرفته در موقعیت آفساید بیافتد.
  • بازیکن حاضر در شرایط آفساید جلوی کار مدافع حریف را بگیرد.
  • یکی از هم‌تیمی‌ها به سمت دروازه شوت بزند و مهاجمی که در موقعیت آفساید است منتظر برگشت توپ یا به اصطلاح ریباند باشد.

به داورهای بازی توجه کنید

 

به هنگام تماشای یک مسابقه فوتبال اگر موقعیتی مشکوک به آفساید را دیدید به کمک داور توجه کنید در صورتی که آفساید باشد وی از پرچم خود استفاده کرده و آن را رو به بالا می‌گیرد. البته فراموش نکنید که تصمیم نهایی را داور اصلی یعنی داور وسط می‌گیرد. در صورتی که داور وسط با کمک داور خود موافق باشد دست خود را به نشانه خطای آفساید بالا گرفته و یک ضربه آزاد غیر مستقیم به تیم مدافع می‌دهد اما در شرایطی که با کمک خود موافق نباشد به پرچم او توجهی نکرده و بازی ادامه خواهد یافت.

  • در شرایطی که داور وسط با نظر کمک داور هم‌نظر باشد کمک داور پرچم بالاگرفته خود را در جهت بازیکنی که در موقعیت آفساید قرار گرفته تنظیم می‌کند. طبق اصول ذکر شده در قوانین فوتبال، در صورتی که بازیکن قرار گرفته در آفساید نسبت به کمک داور در آن طرف زمین باشد کمک داور پرچم خود را تا ۴۵ درجه پایین می‌آورد. اگر بازیکن در وسط باشد تا ۹۰ درجه و اگر در نزدیکی کمک داور باشد تا ۱۳۵ درجه پرچم خود را پایین می‌آورد.

درک خطای آفساید

خطای آفساید یک ضربه آزاد غیر مستقیم در اختیار تیم مدافع قرار می‌دهد. توپ دقیقا در جای بازیکنی که مرتکب خطای آفساید شده قرار می‌گیرد و تیم خطاکار باید فاصله‌ای حدود ۱۰ متر با توپ را رعایت نماید.

  • اگر خطای آفساید در داخل محوطه تیم مدافع انجام شده باشد، مهاجمین تیم مهاجم باید بیرون از محوطه جریمه بایستند.
  • اگر آفساید در داخل محوطه دروازه انجام گرفته باشد، تیم مدافع از هر جایی در داخل محوطه دروازه می‌تواند بازی را مجددا از سر بگیرد.

استثناهای خطای آفساید

 

آفساید در برخی مواقع اعلام نمی‌شود

یکی از مهم‌ترین استثناهای آفساید زمانی است که بازیکن مهاجم توپ را روی یک پرتاب اوت، کرنر یا شروع مجدد دروازه‌بان دریافت کند؛ این شرایط نمی‌تواند شامل قانون آفساید باشد حتی اگر تمام موارد بالا درباره وی صادق باشد. در چنین وضعیتی قانون آفساید به صورت کامل از بین می‌رود چون توپ از خارج زمین به داخل بازگردانده شده است.

لمس توپ با در اختیار گرفتن آن متفاوت است

هنگامی که تیم مدافع توپ را در اختیار می‌گیرد مهاجمان تیم مهاجم از بند آفساید رها شده و دوباره می‌توانند وارد جریان بازی شوند. هر چند که در این مورد تعدادی استثنا هم وجود دارد که تنها داور مسابقه قادر به گرفتن تصمیم نهایی در مورد آن‌ها است.

  • در صورتی که یکی از مدافعین تیم مدافع توپ را به صورت تصادفی دور کند و یا با توپ برخوردی داشته باشد، مهاجمین تیم مهاجم که در وضعیت آفساید هستند هنوز هم در شرایط آفساید خواهند بود و نمی‌توانند برای تصاحب توپ اقدام نمایند. این کار مدافع تنها یک دفع توپ غریزی است اما باز هم همه چیز به نظر داور برمی‌گردد.
  • اگر مدافع برای دفاع از دروازه بین توپ و دروازه قرار گیرد یا به عبارتی مانع ورود توپ به دروازه شود، باز هم یک واکنش غریزی به حساب می‌آید و مهاجمین حاضر در وضعیت آفساید نمی‌توانند برای گرفتن توپ وارد عمل شوند.
  • دو مورد بالا تنها مربوط به لمس توپ بود اما در صورتی که مدافعین تیم مدافع توپ را در اختیار کامل خود بگیرند همه چیز به حالت عادی خود برگشته و مهاجمان تیم مهاجم می‌توانند تلاش خود برای گرفتن توپ را شروع نمایند. البته شرط این مورد فاصله داشتن مهاحم با مدافع است و اگر از فاصله نزدیک باشد مهاجم باید مدافع را رها کرده و منتظر یک فرصت دیگر باشد.

آفساید در کمین تمامی مهاجمان است

 

مهاجمی که در شرایط آفساید قرار دارد حتی اگر به دنبال تصاحب توپ هم نباشد باز هم می‌تواند به دلیل ایجاد اختلال در دید دروازه‌بان یا اقدام مدافع مرتکب خطای آفساید شود. یکی از خصوصیات بارز مهاجمین داشتن ضربات شوت قوی است. در صورتی که با این قضیه مشکل دارید، مطلب چگونه در فوتبال یک شوت محکم بزنیم قطعا می‌تواند کمک حال شما باشد.

  • گرفتن ژست یا داد و فریاد و سایر حرکات از سوی مهاجم حاضر در موقعیت آفساید نمی‌تواند موجب گرفتن آفساید شود. البته این حرکات ممکن است با کارت‌های رنگی از سوی داور جریمه در پی داشته باشد.
دیدگاه ها 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *