- admin
- 9 آبان 1400
- 5:08 ب.ظ
چگونه بدون فِر بیسکویت گیاهی بپزیم؟
تعداد زیادی از افراد عاشق شیرینی و بیسکویتهای خوشمزه هستند اما به دلیل اضافه وزن یا رژیم غذایی مورد تایید دکتر خود قادر به خوردن این مواد لذیذ نیستند. البته برخی از افراد به عمد غذاهای گیاهی یا به اصطلاح وگان مصرف میکنند. نگران نباشید چون میتوانید با جالب فا همراه شده و طرز تهیه بیسکویت گیاهی یا وگان را به سادگی تمام یاد بگیرید.
چگونه بدون فِر بیسکویت گیاهی بپزیم؟
قبل از رفتن به سراغ دستور پخت این بیسکویت خوشمزه، ابتدا به طور خلاصه به توضیح تفاوت وگان و وجترین میپردازیم و میخواهیم بدانیم که اصلا وگان یعنی چه.
وگان یعنی چه؟
وگانیسم و یا گیاه خواری کامل به یک شیوه از زندگی و تغذیه گفته میشود که فرد به دلایل مختلف اعتقادی و یا رژیمی به صورت کامل هر گونه مواد غذایی حیوانی را حذف کرده و تنها از فراورده های گیاهی تغذیه میکند. فردی که به روش وگان روی میآورد محصولات حیوانی را نه مصرف میکند و نه حتی میخرد.
تفاوت وگان و وجترین
در شیوه زندگی وگان، فرد کلیه موارد و مواد غذایی حیوانی شامل انواع گوشت حیوانات، لبنیات، عسل، چرم، خز و… را به صورت کامل از زندگیاش حذف میکند. وجترین یا گیاهخواری اصطلاح عامیانه وگان است اما میتوان گفت که تفاوتهایی هم بین آنها دیده میشود. در واقع گیاهخواری سطحی ضعیفتر از وگان است. بر فرض مثال فرد گیاهخوار ممکن است از فراوردههای لبنی هم تغذیه کند اما افراد وگان تحت هیچ شرایطی حتی آن را خرید هم نمیکنند.
اکنون به سراغ طرز تهیه بیسکویت مخصوص وگان میرویم.
مواد لازم برای پختن بیسکویت گیاهی
- دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- دو قاشق غذاخوری شیر بادام، شیر سویا یا هر نوع شیر غیر لبنی دیگر
- یک چهارم پیمانه شکر قهوه یا شکر پالم نارگیل
- یک تا دو قاشق غذاخوری عصاره وانیل
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- سه چهارم پیمانه آرد جو دو سر (بدون گلوتن) یا جو دوسر وحشی خرد شده
- سه چهارم پیمانه آرد بادام
- یک چهارم پیمانه شکر خام
- یک سوم یا نصف پیمانه شکلات گیاهی (تکه های کوچک شکلات یا شکلات تلخ گیاهی)
دستور پخت بیسکویت گیاهی
روغن نارگیل را در یک ظرف ذوب کنید
شکل غالب روغن نارگیل جامد است و برای پختن شیرینی و بیسکویت کاربردی نیست پس باید آن را در یک ظرف با شعله کم حرارت دهید تا آب شود و بتوانید مواد دیگر را با آن ترکیب کنید.
شیر بادام، شکر نارگیل و عصاره وانیل را ترکیب کنید
حرارت را بر روی شعله متوسط تنظیم کنید و مواد گفته شده را با روغن نارگیل ترکیب کنید البته در این مورد میتوان به جای استفاده از شکر نارگیل از شکر قهوهای هم استفاده کرد و یا به جای شیر بادام میتوان شیر نارگیل یا شیر سویا و یا شیر بدون لاکتوز را به کار برد.
آرد جو دو سر، آرد بادام و شکر خام را اضافه کنید
در نهایت باید ترکیب حالتی سفت و بافت دار داشته باشد تا از هم جدا نشوند. اگر دوست دارید بیسکویت ها نرمتر باشند به آن ها آرد بادام یا آرد جو دوسر بیشتری اضافه کنید البته اگر احساس کردید که مخلوط بیش از حد خشک شده است اندکی شیر یا روغن به آن اضافه کنید. فقط دقت کنید که نباید بیش از اندازه آرد اضافه کنید زیرا ممکن است بیسکویت ها پس از سرد شدن بیش از اندازه سفت شوند.
ظرف حاوی مخلوط را از روی شعله بردارید و تکه های شکلات را به آن اضافه کنید
میتوان از هر نوع شکلات گیاهی که دوست دارید استفاده کنید و انتخاب آن به شما بستگی دارد تا بیکسویت گیاهی خود را به خوشمزهترین حالت ممکن بپزید.
شیرینی دوست ندارید؟ شکلات تلخ را امتحان کنید
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که شیرینی دوست ندارید، بهتر است از شکلات تلخ استفاده کنید تا مقدار شیرینی را کاهش دهید. مواظب باشید که شکلات تلخ مورد استفاده حتما گیاهی باشد.
مخلوط را درون قالب قرار دهید
بهتر است مخلوط را به شکل یک مستطیل بر روی صفه پخت پهن کنید تا بعد از سخت شدن بتوانید آن ها را ببرید.
قالب پخت را در یخچال قرار دهید
پس از آماده سازی و پهن کردن مخلوط، صفحه پخت را در بخچال قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه منتظر بمانید تا کاملا خنک شود. معمولا ۳۰ دقیقه زمان مناسبی برای خنک کردن بیسکویت ها است اما اگر عجله دارید و یا دوست دارید بیسکویت ها سریعتر خنک شوند میتوان آن ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون فریزر قرار داد. در نهایت پس از زمان گفته شده بیسکویت های گیاهی کاملا خنک شدهاند و میتوان آن ها را میل کرد.
- بهتر است آن ها را با استفاده از یک چاقو تیز به تکه های کوچکتر تقسیم کنید هرچند که تکه تکه کردن آن ها امری اختیاری است اما به هر حال میتوانید آن ها را به شکل دلخواه خود ببرید و نوش جان کنید.