- admin
- 23 آذر 1400
- 9:10 ق.ظ
جواب فعالیت های درس چهاردهم مطالعات هشتم
جواب فعالیت های درس چهاردهم مطالعات هشتم
جواب فعالیت های درس چهاردهم 14 مطالعات اجتماعی هشتم (درس میراث فرهنگی ایران در عصر سلجوقی) شامل پاسخ کاربرگه شماره 9 (شخصیتهای تاریخی) و جواب سوالات صفحه ۸۶ و 90 (به کار ببندیم) درس ۱۴ مطالعات اجتماعی هشتم در این نوشتار از جالب فا تقدیم شما خواهد شد.
جواب سوالات درس چهاردهم مطالعات هشتم
جواب کاربرگ شماره ۹ مطالعات هشتم
1️⃣ کار برگه ی شماره ی 9 شخصیت های تاریخی را در کلاس انجام دهید.
متن ها را بخوانید و به پرسش ها پاسخ دهید.
- شخصیتهای متن 1 و 2 چه کسانی هستند؟
شخصیتهای متن 1: عمیدالملک کندری (وزیر طغرل)
شخصیتهای متن 2: خواجه نظام الملک توسی (وزیر آلب ارسلان و ملکشاه)
- کدام یک از این دو در حوزه ی زبان و ادب فارسی، اقدام مهمی انجام داده است؟ چگونه؟
عمیدالملک کندری، وی به عنوان یک ایرانی به زبان مادری خود علاقمند بود و برایش ناخوشایند بود که دفاتر حکومتی به زبان فارسی نباشد بنابراین دستور داد دفترها و نامهها به خط و زبان فارسی نوشته شود و این رسم برای همیشه در ایران ماندگار شد.
- پیغامی که در انتهای متن 1 آمده، خطاب به چه کسی بود؟
خواجه نظامالملک توسی
- هدف شخصیت متن 2 از نگارش سیاستنامه چه بود؟
هدفش آموختن آیین فرمانروایی و راه و رسمِ کشورداری بصورت پند و اندرز به سلجوقیان گلهدار و بیابانگرد بود.
- اقدامات مشترک هر دو شخصیت چه بود؟
هر دوی آنها با تدبیرِ صحیح خویش، برای عمران و آبادانی سرزمینشان و رونق تجارت و کشاورزی و سر و سامان دادن به اوضاعِ مملکت، تلاش زیادی کردند.
جواب فعالیت صفحه 86 مطالعات هشتم
2️⃣ دیوان های دوره ی سلجوقی را به موارد مشابه امروز مربوط کنید.
- عَرض: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
- اِشراف: سازمان بازرسی كل كشور
- اِستیفا: سازمان امور اقتصادی و مالیاتی
❤ جالب فا ❤
سوالات درس 14 مطالعات هشتم با جواب
به کار ببندیم مطالعات هشتم صفحه 90
1️⃣ به طور گروهی یکی از دو موضوع زیر را انتخاب و دربارهی آن اطلاعاتی جمع آوری کنید و یک روزنامه دیواری درست کنید و در کلاس به نمایش بگذارید.
الف) معرفی یکی از آثار هنری دوره سلجوقیان در زمینهی معماری، خوشنویسی، فلزکاری و…
ب) معرفی یکی از شخصیتهای علمی، ادبی، مذهبی و هنری قرن های پنجم تا هفتم هجری و آثار به جامانده از وی.
2️⃣ در صورتی که به اینترنت دسترسی دارید، علاوه بر کتاب ها، مجلات و سایر منابع، از پایگاه های معتبر و دانشنامهی رشد (شبکهی ملی مدارس) استفاده کنید.
یکی از آثار هنری دوره ی سلجوقیان در زمینهی معماری بقعهی سلطان ويس می باشد که در ادامهی این مطلب از جالب فا، اطلاعاتی از آن تقدیم شما میشود.
بقعه سلطان ويس
بنای مشهور سلطان ویس یا سلطان قیس در ارتفاعات شمالی شهر قزوین قرار دارد. بقعه سلطان ویس مربوط به دوره سلجوقیان است . حمدالله مستوفی این مقبره را متعلقبه اویس قرنی صحابه حضرت امیرالمومنین میداند. بعضی از مورخین اهل سنت معتقدند كه اویس قرنی در نبرد با دیلمان مستقر در كوههای شمال قزوین به شهادت رسیده است. این بنا از دو قسمت مقبره و بنای وابسته به آن شکل گرفته است. بنای مقبره هشت ضلعی و از سنگ لاشه با ملات ماسه آهک ساخته شده است. اضلاع خارجی آن ساده و دارای نازک کاری آهکی است. اضلاع داخلی، طاق نماهایی کم عمق دارد و بالای قوس جناغی ها،کاربندی اجرا شده است و پس از آن گنبد سنگی آغاز می شود. در ورودی مقبره در قسمت شرقی بنا قرار دارد. بنای الحاقی به مقبره مستطیل شکل و دارای یک راهروی دالان مانند، دو اتاق به هم پیوسته است. داخل بنای الحاقی نیز سفید کاری شده است. احتمالاً این بنا مکان اقامت زائران یا خُدّام بنا بوده است. بقعه سلطان ویس فاقد تزئینات و دارای گنبدی استوار به سبک دوره سلجوقی است.
امیدوارم از جواب سوالات فعالیت های درس چهاردهم مطالعات اجتماعی هشتم به خوبی استفاده کرده باشید و باز هم به جالب فا سر بزنید.