جدید ترین عناوین خبری امروز
جالب فا

توجه: رمز عبور شما به صورت اتوماتیک به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

  • admin
  • آذر 24, 1400
  • 8:17 ق.ظ

جواب فصل سیزدهم علوم هفتم

جواب فصل سیزدهم علوم هفتم

جواب سوالات فصل سیزدهم علوم هفتم (فصل ۱۳ سفر غذا) شامل پاسخ کامل سوالات فعالیت ها، فکر کنید ها،جمع آوری اطلاعات و گفت و گو کنید صفحه ی 110, 112, 113, 114, 115, 116 از فصل 13 علوم هفتم با جواب در این نوشتار از جالب فا تقدیم شما خوبانِ کلاس هفتم خواهد شد.

سوالات فصل سیزدهم علوم هفتم با جواب

جواب فکر کنید صفحه 110 علوم هفتم

فرض کنید از شما خواسته اند یک دستگاه برای گوارش غذا طراحی کنید. این دستگاه چه قسمت هایی باید داشته باشد؟

فکر کنید صفحه ۱۱۰ علوم هفتم فصل ۱۳

قسمتی مانند دهان برای دریافت غذا و قسمتی مانند دندان که وظیفه‌ی خرد کردن غذا را ایفا کند. قسمتی مانند مری برای عبور غذا، قسمتی مانند معده که مثل یک مخزن غذا را نگهداری کرده و به کوچکترین حالت خود تبدیل کند و به قسمتی مانند روده تحویل دهد تا هضم شود و در پایان قسمتی مانند مقعد برای خروج آن بخش ار مواد غذایی که جذب نمی‌شوند.

||| JalebFa.ir |||

جواب فعالیت های درس سفر غذا علوم هفتم

جواب فعالیت صفحه 112 علوم هفتم

لوله ی گوارش در جانوران متفاوت از بخش های متفاوتی تشکیل شده است. شکل روبه رو لوله ی گوارش پرنده ای را نشان می دهد. با توجه به شکل، لوله ی گوارش این پرنده چه تفاوت هایی با لوله ی گوارش ما دارد؟

جواب فعالیت صفحه 112 علوم هفتم درس سفر غذا

لوله گوارش این پرنده چینه‌دان و سنگدان دارد اما در لوله گوارش انسان چنین اعضایی وجود ندارد. همچنین انسان روده‌ی کوچک و روده‌ی بزرگ دارد اما این پرنده فقط یک روده دارد.

در لوله گوارش پرنده، چینه‌دان کیسه‌ای برای ذخیره و نرم کردن غذاست و سنگدان نیز بخشی از معده است که غذا را توسط ماهیچه و سنگ‌هایی که دارد، آسیاب می‌کند.

💎💎

فعالیت دوم صفحه ی ۱۱۲ علوم هفتم

آزمایشی طراحی کنید که بتوان با آن، وجود آنزیم تجزیه کننده ی نشاسته را در بزاق نشان داد.

آزمایش صفحه 112 علوم هفتم (نمونه‌ی اول)

وسایل و مواد: مقداری نان.

روش آزمایش: یه تکه نان را می‌جَویم تا با بزاق دهان کاملاً خیس و نرم شود.

مشاهدات: از آنجایی که نان حاوی نشاسته است، این نشاسته توسط آنزیم بزاق تجزیه می‌شود و مزه‌ی شیرین گلوکز توسط زبان حس می‌شود. در این حالت مزه‌ی شیرین گلوکز را احساس می‌کنیم.

نتیجه گیری: در بزاق نوعی آنزیم برای تجزیه‌ی نشاسته وجود دارد.

🔬🧪

آزمایش صفحه ۱۱۲ علوم هفتم (نمونه‌ی دوم)

وسایل و مواد: بشر، لوله آزمایش، محلول نشاسته، لوگول، بزاق.

روش آزمایش: محلول نشاسته را در یک بشر آماده کرده و سه لوله را با برچسب های الف، ب و ج علامت‌گذاری می‌کنیم. در لوله‌ی الف مقداری محلول نشاسته و یک قطره لوگول می‌زنیم. در لوله‌ی ب مقداری بزاق و یک قطره لوگول می‌زنیم. در لوله‌ی ج مقداری محلول نشاسته، مقداری بزاق و یک قطره لوگول میزنیم.

مشاهدات: مشاهده می‌کنیم که محلول لوله‌ی الف به رنگ آبی در می‌آید و محلول لوله‌ی ب بدون رنگ باقی می‌ماند. اما محلول لوله‌ی ج ابتدا به رنگ آبی در می‌آید و سپس این رنگ آبی از بین می‌رود.

نتیجه گیری: در بزاق نوعی آنزیم برای تجزیه‌ی نشاسته وجود دارد.

||| جالب فا |||

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۱۲ علوم هفتم

شکل زیر سه نوع دندان پیش، نیش و آسیا را نشان می دهد.

سه نوع دندان پیش نیش اسیا (فصل سیزدهم علوم هفتم صفحه 112)

الف) چه ارتباطی بین شکل و کار هر دندان وجود دارد؟

  • هر دندانِ‌ آسیای بزرگ دارای 4 یا 5 برجستگی است و کارش آسیاب کردن غذا می‌باشد.
  • هر دندانِ آسیای کوچک فقط 2 برجستگی دارد که این دندان‌ها نیز جویدن و آسیاب کردن غذا را برعهده دارند.
  • دندان‌های نیش نوکی تیز دارند و وظیفه‌ی خرد کردن غذا به عهده‌ی آنهاست.
  • دندان‌های پیش تیز و مسطح هستند و وظیفه‌شان پاره کردن و بریدن غذا است.

ب) چه تعدادی از هر نوع دندان در دهانتان دارید؟

  • آسیای بزرگ: 12 عدد (در بزرگسالی)
  • آسیای کوچک: 8 عدد
  • نیش: 4 عدد
  • پیش: 8 عدد

با ادامه‌ی سوالات فصل 13 علوم هفتم با جواب از جالب فا همراه باشید.

سوالات درس سفر غذا علوم هفتم با جواب

جواب فکر کنید صفحه 113 علوم هفتم

آیا برای شما پیش آمده است که غذا در گلویتان بپرد؟ در آن موقع چه حسی داشتید؟ با توجه به شکل 4 بگویید چرا این اتفاق افتاده است؟

جواب سوالات فصل سیزدهم علوم هفتم صفحه ۱۱۳

بله پیش آمده است و در آن لحظه احساس می‌کردم که در حال خفه شدن هستم و سرفه می‌کردم.

در حالت عادی هنگام خوردن غذا زبان کوچک به سمت بالا رفته و راه بینی را می‌بندد همچنین برچاکنای پایین رفته و راه نای بسته می‌شود و در نتیجه لقمه غذا وارد مری می‌شود.

اما اگر هنگام غذا خوردن حرف بزنیم دهانه‌ی نای باز می‌شود و ممکن است لقمه غذا به جای مری واردِ نای شود و راه تنفس را ببند و این صورت ما احساس خفگی می‌کنیم. با سرفه کردن، غذایی که از مسیر خود منحرف شده خارج می‌شود.

||| JalebFa.ir |||

فصل سیزده علوم هفتم

جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۱۱۴ علوم هفتم

تحقیق صفحه ی ۱۱۴ علوم هفتم

در شیره ی گوارشی معده، اسید وجود دارد. این اسید معمولا آسیبی به دیواره ی معده نمی رساند؛ اما گاهی باعث ایجاد زخم هایی در معده می شود. تحقیق کنید برای پیشگیری از زخم معده چه مواردی را باید رعایت کنید.

جمع آوری اطلاعات صفحه 114 علوم هفتم
پیشگیری از زخم معده علوم هفتم

در حالت طبیعی، پوشش داخلی معده دارای ایمنی نسبت به اسید تولیدی در معده است. اگر این پوشش دفاعی آسیب ببیند باعث زخم معده می‌شود. 

بنابراین برای برای پیشگیری از زخم معده باید به دستورات زیر عمل کنیم:

  • سیگار نکشیم.
  • نوشابه ننوشیم.
  • مصرف قهوه و شکلات را بسیار محدود کنیم.
  • پرهیز از مصرف سرخودِ آسپیرین یا مُسَکن‌هایی مانند بروفن.
  • سعی کنیم وعده‌های‌ غذایی‌ را زیاد و حجم‌ آنها را کم‌ کنیم و معده‌ی خود را برای طولانی مدت خالی نگاه نداریم.
  • از خوردن و نوشیدن چیزهای بسیار داغ و یا بسیار سرد اجتناب کنیم.

||| جالب فا |||

جواب سوالات فصل ۱۳ علوم هفتم

فکر کنید صفحه ۱۱۵ علوم هفتم

جواب فکر کنید صفحه 115 علوم هفتم

سطح داخلی باریک روده، چین خوردگی های فراوانی دارد. اگر همه ی این چین ها باز شوند، سطحی درحدود 20 فرش 3×4 را می پوشانند. با توجه به کار باریک روده این چین خوردگی ها چه اهمیتی دارند؟

این چین‌خوردگی‌ها و پرزهای ریز و درشت باعث می‌شود مساحتی بیشتر در فضایی کمتر قرار بگیرد و در نتیجه جذب مواد غذایی را چندین برابر افزایش می‌دهد.

جواب سوال های فصل 13 علوم هفتم

سوالات صفحه ۱۱۶ علوم هفتم

گفت و گو کنید صفحه 116 علوم هفتم با جواب

الف) موارد زیر چه ارتباطی با وزن شما دارند؟

 

ماهیچه ها، استخوان ها، بافت چربی، قد، نوع و مقدار غذا، ورزش و فعّالیت های بدنی

ماهیچه‌ها و استخوان‌ها بخش اعظمی از وزنِ بدن ما را تشکیل می‌دهند. هرچه بلندقدتر باشیم و بافت چربی بیشتری داشته باشیم وزن ما بیشتر می‌شود. همچنین هرچه غذاهای پرکالری بیشتری بخوریم و ورزش و فعالیت بدنی کمتری داشته باشیم وزنمان بیشتر خواهد شد و بالعکس.

ب) توضیح دهید کدام یک از موارد گفته شده در اختیار شما قرار دارد.

کنترلِ نوع و مقدار غذا، ورزش و فعّالیت‌های بدنی در اختیار ماست که بر روی میزان بافت چربی و در نتیجه وزن ما تأثیر می‌گذارد.

💎💎

جواب فعالیت های فصل 13 علوم هفتم

فعالیت صفحه 116 علوم هفتم

تحقیق صفحه ۱۱۶ علوم هفتم

دیابت بزرگسالی یا بیماری قند در افراد بالای 40 سال دیده می شود. پزشکان این بیماری را نوعی بیماری ارثی می دانند؛ اما معتقدند که نوع تغذیه و فعّالیت بدنی در بروز آن نقش دارد. تحقیق کنید که چه شیوه ای از زندگی در پیشگیری از این بیماری نقش دارد.

تحقیق پیشگیری از دیابت بزرگسالی (جواب فعالیت صفحه 116 علوم هفتم فصل 13)

علاوه ب عکس فوق، به طور خلاصه در زیر مشاهده می‌کنید که چه شیوه ای از زندگی در پیشگیری از دیابت نقش دارد:

  • کار و فعالیت بدنی منظم
  • کاهش مصرف شکر و کربوهیدرات‌های تصفیه شده در رژیم غذایی.
  • نوشیدن آب کافی
  • کاهش وزن (در صورتی که اضافه وزن داشته باشیم)
  • عدم  استعمال دخانیات
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم و کم‌کربوهیدرات و با فیبر بالا (مثل میوه و سبزیجات)
  • دوری از اضطراب و استرس و فشارهای عصبی
  • داشتنِ خوابِ کافی

جواب سوالات و فعالیت های فصل سیزدهم 13 علوم هفتم (سفر غذا) صفحه ی ۱۱۰, ۱۱۲, ۱۱۳, ۱۱۴, ۱۱۵, ۱۱۶ علوم هفتم در این مطلب تقدیم شما شد که امیدوارم مورد متوجه شما قرار گرفته باشد و باز هم به جالب فا سر بزنید.

دیدگاه ها 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *