- admin
- 15 آبان 1400
- 4:07 ب.ظ
چرا پیامبران الهی در راه انجام دستورات خداوند استقامت می کردند
چرا پیامبران الهی در راه انجام دستورات خداوند استقامت می کردند
امروز براتون مطلبی با عنوان زیر براتون آماده کردیم که امیدواریم مورد استفاده قرار بگیره و حتما در قسمت کامنت ها دیدگاهتون رو به اشتراک بزارید :
چرا پیامبران الهی در راه انجام دستورات خداوند استقامت می کردند
زیرا به راه خود و آن چیزی که دعوت می کند ایمان داشت
اگر چه همه رسولان الهی در راه انجام مأموریت الهی و ابلاغ رسالت خویش رنجها، مرارتها و خون دلها کشیدند و در برابر عناد و لجاجت مردمان جاهل و بت پرستان شکیبایی کردند. اما آنچه پیامبر اکرم در رهگذر ابلاغ رسالت و در طول دوران بیست و سه ساله نبوتش متحمل گردید، قابل مقایسه با سایر پیامبران نیست.
مطلب مرتبط:
اگر پیامبران برای هدایت آمدهاند و مأمور ابلاغ تعالیم خدا به انسانهایند، مسلماً باید معصوم؛ یعنی از خطا و گناه مصون باشند، تا بتوانند وحی را صحیح و سالم به دست مردم برسانند، و مردم بتوانند در این خصوص به آنها اعتماد کامل داشته باشند.
عصمت آنها از خطا، چنانکه گفتهاند در سه مرحله تلقی، حفظ، و ابلاغ وحی است. آنان از گناه نیز مصونند؛ یعنی کاری خلاف امر خدا انجام نمیدهند. با قبول ضرورت پیامبری، لزوم عصمت پیامبران، امری بدیهی است؛ چرا که امکان ندارد کسی پیامبران را پیامبر بداند و به تعریف دین – بدان صورت که گفتیم- معتقد باشد و اندکی در ضرورت عصمت آنان تردید کند. وجود کوچکترین احتمال خطا و گناه در مورد پیامبران، موجب تزلزل و بطلان اصل نبوت خواهد شد و اذا دخل الاحتمال بطل الاستدلال.
باری، اثبات عصمت انبیا، امری سهل است و این سخن بعضی از نویسندگان مسلمان که میگویند: اثبات عصمت رنج عظیم میطلبد – که خود حاکی از تردید در عصمت است – مایه شگفتی است
وحی تعلیم خداوند و از جانب اوست. کلام خداست که به واسطه ملک حامل وحی، یا بیوساطت او بر پیامبر نازل میشود. یکی از ارکان نبوت – چنانکه گذشت – ناتوانی عقل بشر، از هدایت کامل اوست. و همین امر است که انسان را نیازمند هدایت بیرونی (نبوت) میسازد.
بنابراین پیامبر، انسانی است که به او وحی میشود. یعنی از یک سو انسان است و ویژگیها و نقایص بشری را دارد و از سوی دیگر از جانب خدا به او تعالیمی نازل میشود.
چرا پیامبران الهی در راه انجام دستورات خداوند استقامت می کردند
منبع: سایت انشاء باز